Henri Kiviaho IPK:n maalille

Iisalmen Peli-Karhut on tehnyt vuoden pelaajasopimuksen maalivahti Henri Kiviahon kanssa. Kiviaho saapuu Iisalmeen Porin Ässistä. 

IPK:n maalivahtiosasto saa kaivattua vahvistusta, kun Lappeenrannasta lähtöisin oleva ja juniorivuodet SaiPa:a edustanut maalivahti Henri Kiviaho siirtyy Iisalmeen. Kiviaho on nuoresta iästään huolimatta nähnyt paljon jääkiekkoilijana. Hän siirtyi kaudeksi 2011-2012 KalPan ja Kuopioon, jossa mies pelasi pääosin A-nuorten maalilla. Isokokoisen (192cm ja 88kg) maalivahdin potentiaali huomattiin myös rapakon takana, mistä kertoo kesällä 2012 tullut NHL varaus, kun Dallas Stars huusi miehen 5. kierroksella numerolla 144. 

  • Henkka on isokokoinen veskari, jolla on valtavasti potentiaalia. Siitä kertoo myös aikanaan tullut varaus isoon liigaan. Hän on pelannut Liigassa kaksi edellistä kautta, joten hän tuo erittäin arvokasta kokemusta meidän koppiimme. Olemme erittäin tyytyväisiä meidän maalivahtiosastoomme tässä vaiheessa, myhäili IPK:n GM Jarmo Ylisipola. 

Kaudella 2013-2014 Kiviaholle kertyi 13 ottelua Liigan puolella, jonka jälkeen mies siirtyi kaudeksi 2014-2015 Dallasin organisaatioon. Miehelle kertyi yhteensä 22 ottelua kahden eri kauden aikana ECHL:ssä Idaho Steelheads:n joukkueessa. Välissä mies pyörähti Tampereella ja Ilveksessä, jossa hän pelasi 19 liigaottelua 90,3% torjuntaprosentilla. 

Kaudeksi 2017-2018 tie vei Poriin ja Ässiin, jossa Kiviaho pelasi kahdella viimeisellä kaudelle yhteensä 37 ottelua Liigassa.  Viimeisellä kaudella vyölle kertyi 22 ottelua torjuntaprosentilla 88,1%. 

  • Erittäin hyvillä mielin tulen Iisalmeen. Mukavaa, että pääsee taas Savossa pelaamaan jääkiekkoa. Olen nyt pyörinyt ympäri Suomea ja maailmaa, joten nyt on hyvä hiukan rauhoittua ja päästä rakentamaan omaa uraa uudelta pohjalta, kommentoi Kiviaho.
  • Vuodet jenkeissä ainakin vahvistivat henkisesti, kun piti opetella englannin kieli ihan kantapään kautta. Siellä joutui sopeutumaan kaikkeen uuteen mitä tuli vastaan, mutta myös huomasi, ettei se ruoho ole aina sen vihreämpää myöskään lätäkön toisella puolella. Ensi kaudella laitetaan Iisalmi sekaisin, mies virnistää. 

IPK sopimustilanne 2019-2020

Mv:

Tuomas Tolonen

Henri Kiviaho

Puolustajat:

Otto Huttunen

Panu Passiniemi

Saku Kinnunen

Niklas Mikkonen

Janne Koponen

Ville Järvinen

Valtteri Määttä

Rene Kojonkoski

Hyökkääjät:

Janne Katosalmi

Niki Koskinen

Arttu Leskinen

Aleksi Hämäläinen

Lauri Huhdanpää

Alex Olkinuora

Nicklas Rintamäki

Samu Miettinen

Eemil Jaatinen

Juuso Nevalainen