IPK:n vahva kiri toi kolme pistettä

IPK nappasi kolme tärkeää sarjapistettä keskiviikkoillan Suomi-sarjaottelussa Joensuun Kiekkokoplaa vastaan. Ensimmäisen erän jälkeen vierasjoukkue johti jo 0-3, mutta Peli-Karhujen vahva kiri toi voittoon riittäneet maalit. Loppulukemiksi kirjattiin 6-3 (0-3, 4-0, 2-0).

Kiekkokoplan valmentaja Tapio Ahtonen:

- Aloitimme todella hyvin ja ensimmäisen erän pelasimme loistavasti. IPK oli siinä vähän vielä lähtötelineissä. Toisessa erässä notkahdimme ja vastustaja tuli rinnalle ja ohi. Näin on käynyt meille aiemminkin, että hyvän vaiheen jälkeen pelin jänne katoaa. Kolmannessa erässä yritimme kaikkemme, mutta vastustaja oli parempi.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- Kiekkokoplan aggressiivinen alku yllätti meidät. Emme selvästikään olleet valmiita pelaamaan ensimmäisessä erässä. Tämä oli kauden 23. peli ja oikeastaan joka pelissä olemme aloittaneet todella hyvin. Tänään emme siinä onnistuneet. Kiekkokopla on parantanut peliään huomattavasti sarjan avausotteluista, jotka voitimme selkeästi.

- Toisessa erässä pääsimme paremmin peliin kiinni ja teimme tärkeitä maaleja. Kolmannen erän alkuun Ilkka Heikkilä iski helpottavan maalin ja pääsimme pelaamaan kahden maalin johtoasemassa. Pienestä nämä ovat kiinni. Jokainen joukkue voi voittaa kenet tahansa, eikä sarjataulukkoa voi tuijottaa yhtään ennen pelin alkua.

- Hieno nousu ja tärkeät kolme pistettä. Joukkue osoitti luonnetta vaikean ensimmäisen erän jälkeen. Vielä on yksi ottelu jäljellä ennen joulutaukoa, kun matkustamme lauantaina KJT:n vieraaksi. Huomenna huilaamme, perjantaina harjoittelemme ja sitten KJT:n kaatoon.

Lehdistötilaisuus (Iisalmen Sanomat)

Maalikooste (Iisalmen Sanomat)

Tilastopalvelu (finhockey)

Maalit:

1. erä

0-1 Lantta (Summanen, Hyttinen)
0-2 Sahlman (Rouhiainen, Summanen)
0-3 Halonen (Lappalainen, Eklund)

2. erä

1-3 Nuutinen (Suihkonen, Riihola)
2-3 Mertanen (Kokkonen, Huttunen)
3-3 Heiskanen (Kokkonen, Svensk)
4-3 Heikkilä (Savolainen, Penttinen)

3. erä

5-3 Heikkilä (Kivioja, Savolainen)
6-3 Mertanen TM (Heiskanen)

Torjunnat:

Tolonen, IPK: 8+9+13=30
Kosunen, Kiekkokopla: 15+8+15=38

Rangaistusminuutit:

IPK: 2 x 2 min
Kiekkokopla: 3 x 2 min

Yleisö: 374