Valtteri Pihlajamäki vahvistaa Peli-Karhujen hyökkäystä

Viimekaudella Ässien A-junioreiden kapteenina tehot 12+12 nuorten SM-liigassa iskenyt Valtteri Pihlajamäki on solminut karhulauman kanssa vuoden sopimuksen. Liigassa Pihlajamäki pääsi esiintymään kaikkiaan kolmessa ottelussa.

Loppuun asti taistelevana ja fyysisenä pelaajana tunnettu Pihlajamäki haki alkukesän pelipaikkaa Ässien Liigaringistä, mutta tällä erää pelipaikka ei auennut Liigassa.

20-vuotias oikealta ampuva laituri halusi kehittyäkseen Liiga-pelaajaksi miesten Mestis-pelejä ja agentin otettua yhteyttä Peli-Karhuihin, syntyi yhteisymmärrys pelaajan ja seuran välillä valmentaja Janne Sinkkosen mukaan nopeasti.

- Meillä oli yksi pitkälle työstetty sopimus erään hyökkääjän kanssa, mutta viime metreillä pelaaja valitsi toisen seuran. Samana päivänä tuli tieto, että Pihlajamäki olisi tarjolla, ja aloin selvittämään pelaajan taustoja. Heti ensimmäisestä puhelusta tuli kuva, että kyseessä on asennepelaaja, joka jättää aina kaikkensa jäälle. Uskon, että saimme miehen, joka on vahvasti minun ja Peli-Karhujen näköinen pelaaja, josta on ainesta kotiyleisön lemmikiksi kovan työnteon ja fyysisen pelin myötä, Sinkkonen kiittelee.

Pihlajamäki nauttii kaksinkamppailuista ja uskaltaa taklata. Tämä näkyi myös kauden päätteeksi nuorten SM-hopeaa juhlineen Pihlajamäen jäähytilastoissa, sillä Nuorten SM-liigassa miehelle kertyi viimekaudella kaikkiaan 59 jäähyminuuttia.

- Mies todella halusi meille ja hän omaa hyvän laukauksen. Pihlajamäen suhteen pelirooli on täysin avoin. Hän istuu varmasti täydellisesti neloskentän rikkovaan ja taklaavaan rooliin, mutta voi ottaa isoakin ruutua, koska eväät siihen kyllä on, Sinkkonen uskoo.

Pihlajamäen sopimuksen myötä Peli-Karhut etsivät enää aktiivisesti kokoonpanoonsa vain yhtä kärkipään hyökkääjää. Myöskin puolustuksessa voidaan nähdä vielä muutoksia.

- Saku Kinnunen on KalPan mukana koko elokuun ja siksi voi olla, että try-outin kautta haemme vielä yhtä puolustajaa. Muuten kokoonpano alkaa olla valmis.