Pasi Kouvalainen karhupaitaan - Toloselle ja Heinoselle jatkosopimukset

Pyhäjärven Pohdin kasvatti Pasi Kouvalainen siirtyy Hokista Peli-Karhuihin. Tuomas Tolonen ja Lauri Heinonen jatkavat IPK:ssa.

25-vuotias laitahyökkääjä Pasi Kouvalainen palaa Iisalmen Peli-Karhuihin yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Pyhäjärvellä jääkiekkoilun ensioppinsa ammentanut Kouvalainen pelasi aikoinaan IPK:n junnuissa kaksi vuotta ja lähti sen jälkeen maailmalle.

Oikealta ampuva Kouvalainen pelasi päättymässä olevan Mestis-kauden Kajaanin Hokissa, jonka kausi päättyi iisalmelaisseuran ohella onnistuneeseen karsintasarjaan.

– Kausi oli koko joukkueelta todellinen alisuoritus, samoin itseltäni, ruoski Kouvalainen torstaina myös itseään.

Loppiaisena 25 vuotta täyttänyt Kouvalainen teki toissa kaudella KeuPa HT:ssä mainiot tehot (7+30) ollen joukkueensa paras pistemies runkosarjassa. Päättyneellä kaudella syntyi Hokin paidassa 50 ottelussa tehopisteet 4+12.

– On todella kiva palata Iisalmeen, sillä täältä on hyviä muistoja. Olen myös kuullut viime kauden IPK:n pelaajilta seuran nykytilanteesta pelkkää hyvää ja kun yleisöäkin käy mainiosti peleissä, niin odotukset ensi kaudesta ovat isot, kertoili Kouvalainen.

Jääkiekkoilun lisäksi hän opiskelee aikuislukiossa, joten ihan pelkkää lätkää eivät päivät suinkaan ole.

– Olen kokenut opiskelemisen pelaamisen ohessa hyvänä vaihtoehtona. Välillä tuntuu hyvältä saada ajatukset jonnekin muualle kuin pelaamiseen, hän pohtii.

IPK.n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola totesi pitäneensä vuosien varrella yhteyttä Kouvalaiseen ja "Jölli" ottaakin tutun pelaajan avosylin vastaan.

– Pasilla on todella paljon potentiaalia ja on hän sen jo näyttänytkin. Viime kaudesta jäi hänellä varmasti jonkin verran hampaankoloon, sanoi Ylisipola.

– Todellakin jäi, ja aika paljon jäikin. Kevät ja kesä pitää harjoitella kovaa, että on heti syksyllä valmis kaukaloon, totesi tyttöystävänsä kanssa Kuopiossa asuva Kouvalainen.

Tolonen ja Heinonen jatkavat karhupaidassa

Jatkosopimukset IPK:n kanssa tekivät maalivahti Tuomas Tolonen, 23, ja puolustaja Lauri Heinonen, 27. IPK:lla on tällä hetkellä neljä pelaajasopimusta.

– On hienoa, että Tolonen halusi jatkaa meillä. Heinonen on melkoinen kiekonsyöjä sekä taistelija, ja sellaisia pelaajia tarvitaan jokaisessa joukkueessa, kommentoi Ylisipola kahta jatkosopimusta.

Ylisipola lisäsi, että sopimusneuvottelut ovat käynnissä menneen kauden runkopelaajien kanssa ja kiinnostusta IPK:hon tuntuu olevan muutenkin.

– Puhelimeni on soinut aika kiivaasti viime aikoina, kun pelaajat etsivät ensi kauden pelipaikkoja, hymähtää Ylisipola.

Fakta:

Pasi Kouvalainen
Syntynyt 6.1.1992 Pyhäjärvellä.
Pituus/paino: 180 cm/77 kg.
Kasvattajaseura: Pohti
Pelipaikka: Hyökkääjä
Kätisyys: oikea
Pelasi kaksi kautta (2006–2008) Peli-Karhujen C-junioreissa.
Pelannut KalPan paidassa Liigaa 27 (1+3) ottelua.
Pelannut Mestistä KeuPa HT:ssä ja Hokissa kaikkiaan 182 ottelua (22+64).
Edusti viime kaudella Kajaanin Hokkia.