Karhukopla, IPK:n virallinen kannattajaryhmä

IPK:n nousu Mestikseen on tuonut mukanaan monia uusia asioita. Yksi ilahduttavimmista on IPK:n virallisen kannattajaryhmän, Karhukoplan, synty.

Tällä kertaa IPK-nurkassa puheenvuoron saa Karhukopla Ry:n puheenjohtaja Marko Kyyriäinen.

Kuka olet ja mikä on IPK-taustasi?

- Olen Marko Kyyriäinen, Karhukopla Fanclub Ry:n puheenjohtaja. Olen ollut mukana IPK:n toiminnassa vanhemman roolissa 15 vuotta lasteni harrastuksen myötä. Lapseni ovat edelleen mukana jääkiekon parissa.

Miksi perustitte IPK:n kannattajaryhmän ja mitä toimintaanne kuuluu?

- Kannattajaryhmän perustaminen sai alkunsa, kun rupesimme kaveriporukassa miettimään edustusjoukkueen tulevaa kautta, joka pelataan historiallisesti Mestis-tasolla.

- Haluamme muutosta iisalmelaiseen katsomokulttuuriin ja siihen voimme vaikuttaa omalla toiminnallamme. Tarkoituksemme on saada kotiotteluihin se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja kotijoukkueen tueksi. Siihen tarvitaan kaikkien katsojien tuki.

Kuinka paljon Karhukoplassa on jäseniä? Entä miten jäseneksi voi liittyä?

- Tällä hetkellä jäseniä on noin 125 eli hyvänkokoinen porukka on jo kasassa. Jäseneksi liittymisen ohjeet löytyvät Karhukoplan Facebook-sivulta. Lisäksi jäseneksi liittymisestä saa tietoa kotipelien aikaan jäähallilla.

Mitä terveisiä haluat lähettää Kankaan montun yleisölle?

- Toivon, että heti ensimmäisestä ottelusta alkaen paikalla olisi runsaasti katsojia, jotka kannustaisivat kotijoukkuetta äänekkäästi. Olisi mahtava juttu, jos katsomo tulvisi IPK:n väreissä. 

- Lopuksi todella iso käsi kaikille teille aikuisille, jotka toimitte IPK:ssa juniorikiekkoilun hyväksi. Te mahdollistatte nuorten harrastamisen.

Kiitos, Marko. On huikea asia, että seuran kehittyminen saa aikaan positiivista kierrettä muun muassa kannattajatoiminnan alkamisen muodossa.

Voin sanoa omasta kokemuksesta, että kannustuksella on oikeasti merkitystä. Pelaajamme saavat siitä lisävoimaa yksittäisiin pelitilanteisiin, jotka ovat ratkaisevassa roolissa tasaisella Mestis-kaudella. Niistä muodostuu ero voiton ja tappion välillä.

- Eetu Qvist

Kirjoittaja on IPK-sydämellä varustettu kiekkoammattilainen. Vuosia leipä tuli pelaamisesta, nykyään valmentamisesta ja viestinnästä. IPK-nurkka kertoo historiallisen juhlakauden matkasta kulissien takaa.

Kirjoitus on julkaistu Iisalmen Sanomissa 3.9.2016.